Rapporter och statistik

Topplistor

Vi publicerar två typer av topplistor: topplistor som visar de titlar som sålts i flest antal exemplar eller strömmats mest, och verkstopplistor som är baserade på det totala försäljningsvärdet för de bäst säljande verken oavsett format.

Listorna baseras på Bokförsäljningsstatistiken med data över försäljningen i fysisk bokhandel, internetbokhandel, dagligvaruhandel samt abonnemangstjänster*.

För att en titel ska kunna komma med på listorna måste den vara registrerad hos Bokinfo. Förlag bör därför registrera alla sina titlar i alla format. Detta görs när en titel publiceras. Kontakta info@bokinfo.se för mer information.

Läs mer om statistiken och vilka återförsäljare som ingår i dataunderlaget.

*Under perioden 1 januari 2022 – 30 juni 2022 inkluderades även försäljning från bokklubbar.

Topplistor (antal)

Topplistor över de 100 titlar i tryckt format som sålts i flest exemplar varje vecka, månad, kvartal och år. Separata listor finns för skönlitteratur, facklitteratur, barn- och ungdomslitteratur samt pocket. Topplistor över de mest strömmade ljud- och e-böckerna publiceras varje kvartal och år*. 

*Från och med 2023.

Topplista

3 juni – 9 juni 2024

1

Omslag_den-sista-utposten_400x600
Den sista utposten
Mari Jungstedt
Albert Bonniers Förlag

2

Omslag_Fy f-n vad du är bra_400x600
Fy f-n vad du är bra!
Tukan förlag

3

Omslag_femte-kollusionen_400x600
Femte kollusionen
Denise Rudberg
Norstedts

4

omslag_mord-under-solen_400x600
Ett fall på Capri
Anders De la Motte & Anette De la Motte
Bokförlaget Forum

5

Omslag_underkänd!_400x600
Underkänd!
Richard Benson
Tukan förlag

Välj år:


Verkstopplistor (värde)

Verkstopplistorna redovisar de 20 bäst säljande verken varje kvartal och helår baserat på försäljningsvärde. I listorna läggs all försäljning av ett verk, i dess olika tryckta och digitala format, ihop. För varje verk redovisas också hur dess de olika försäljningskanalernas andel av försäljningsvärdet. Förutom den samlade verkstopplistan redovisas separata topplistor för de bäst säljande verken för skönlitteratur, facklitteratur och barn- och ungdomslitteratur.

Välj år: