Jobba hos oss! Vi söker en digital kommunikatör

15-06-2022

Vill du arbeta med kommunikation i bokbranschen? Är du en säker stilist med en stark visuell känsla? Vi ska utveckla vårt kommunikationsarbete i höst och söker dig som brinner för digital kommunikation.

Hos oss får du verka i kärnan av förlagsbranschen, nära förlag och andra viktiga aktörer. Du får chans att jobba med en bred palett av intressanta frågor. I höst handlar det om allt från klimatet och läsningens status till yttrandefrihet och kvalitetslitteraturens plats på marknaden. Vi ordnar samtal och seminarier om relevanta och aktuella branschfrågor. På hösten delar vi också ut Augustpriset.

Vi arbetar på uppdrag av våra medlemmar och styrelsen, och strävar efter att skapa största möjliga värde för våra medlemsförlag. Som branschorganisation jobbar vi för en öppen och fri bokmarknad, en stark upphovsrätt och det fria ordet. Vi är för närvarande två anställda.

 

Om uppdraget

Du kommer att ansvara för att utveckla vår digitala kommunikation. I arbetet ingår att producera och publicera innehåll (text, bild och rörlig bild) i våra digitala kanaler, samt på vår hemsida. Men också att hitta nya sätt att nå ut. Vi ser gärna att du initierar kampanjer i utvalda kanaler, t ex i syfte att skapa opinion i enskilda frågor eller för att lyfta förlagens arbete. Du ansvarar för att planera, genomföra och följa upp vår digitala kommunikation. Innehållet i kommunikationen bestäms i samråd med VD och vår kommunikatör. Du rapporterar till VD.

 

Om dig

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller journalistik samt ett eller ett par års erfarenhet av liknande arbete. Du har en förmåga att fånga essensen i våra frågor och har kunskap om hur vi bäst når ut med vårt budskap till våra målgrupper. Du har en god stilistisk förmåga och visuell känsla samt är initiativrik med ett starkt eget driv. Vidare har du god samarbetsförmåga och planeringsförmåga, och är van att driva projekt och arbeta mot deadlines.

 

Övrigt

Tjänsten är en projektanställning från den 1 september till och med 31 december, med möjlighet till fortsättning om behov finns. Urval sker löpande.

För vidare upplysning om tjänsten, kontakta gärna Förläggareföreningens VD, Mikaela Zabrodsky, 070-9508422, mikaela.zabrodsky@forlaggare.se

 

Välkommen med din ansökan!