Hejdå Förläggareföreningen

1-03-2022
Fotograf: Sara Mac Key

Nu när det är dags för mig att efter många år sluta som VD på Förläggareföreningen vill jag förstås tacka alla medlemmar. Det har varit så många intressanta, utmanande, roliga arbetsuppgifter och samtal under åren. Vilket fantastiskt jobb jag har haft!

När jag började på kansliet 1995 var Lasse Bergström ordförande. Det var han som anställde mig. Efter honom kom ytterligare fem ordförande och nu när jag slutar är det Jesper Monthán som håller i klubban. De har alla, var och en, varit viktiga för mig och för arbetet. Men viktigast av allt har förstås mina närmaste kollegor på kansliet och kontakten med medlemmarna varit. Alla de små delar som tillsammans bildat den helhet som har bidragit till att varje dag varit så stimulerande och utvecklande.

Bokmoms, bokpriskommission, litteraturstöd, statistik, Augustpris, politiker, lobbying, rapporter, utredningar, intervjuer, arbetsresor, Bryssel, Strasbourg, tjänstemän, Norden, organisationer, bokmässor, kollegor. Ja, mycket har det varit att fundera på, arbeta med, planera och organisera. Men så roligt! Och så många vänner det blivit längs vägen.

Mikaela Zabrodsky tar nu över VD-jobbet, och det är jag väldigt glad över. Mikaela är väl insatt i verksamheten, i förlagens utmaningar och drivkrafter, och kommer att innebära både kontinuitet och förnyelse. Kansliet och föreningen är i trygga händer.

Jag önskar henne och er alla allt gott.

Hej då!

Kristina