Förläggareföreningen på Bokmässan

25-09-2023
Föreningens VD Mikaela Zabrodsky, som kommer att delta i panelsamtal om branschens framtid i samband med Bokmässan.
På torsdag är det återigen dags för Bokmässan i Göteborg. Svenska Förläggareföreningen medverkar undet fredagen i ett samtal om ljudboken, men kommer att vara på plats redan på onsdagen för att delta i årets litteraturpolitiska toppmöte som hålls i Bokmässans regi.

Onsdag 27 september 12.50-13.30: panelsamtal under  Litteraturpolitiskt toppmöte
Litteraturbranschens villkor, förutsättningar och förändringar i Norden idag
För tredje året i rad hålls på onsdag nordiskt litteraturpolitiskt toppmöte innan Bokmässan invigs. Bransch, politiker, forskare, tjänstepersoner och författare bjuds in i syfte att stärka det litteraturpolitiska samtalet och utbyta erfarenheter. Föreningens VD Mikaela Zabrodsky kommer under mötet att delta i ett samtal om litteraturbranschens villkor tillsammans med Maria Hamrefors, ordf. Svenska Bokhandlareföreningen, och Grethe Rottböll, ordf. Författarförbundet. Vilka nya krav på litteraturpolitiken skapas av teknikutvecklingen? Vilka är de största utmaningarna inom litteraturfältet i Norden idag? Vad kan vi lära av varandra? Mikaela kommer att bidra med förlagsbranschens syn på bland annat det digitaliserade boklandskapet. Samtal från scen direktsänds och är tillgängliga via Bokmässans hemsida.

Fredag 29 september 11.00-11.45: Seminarium på scen H1
Författare och förläggare i nya format
Att köpa en fysisk bok och att lyssna på samma bok via en streamingtjänst ger olika intäkter för förlag och författare. Samtidigt lyssnar allt fler på ljudböcker, och många författare väljer att läsa in både aktuella böcker och sin backlist som ljudbok. Genom det nya formatet kan böckerna nå fler och leva längre, men vad innebär det för författare och förlag? Hur ser de på sin roll i det nya digitala landskapet? Medverkar gör vår VD Mikaela Zabrodsky, Ulrika Kärnborg, författare, Jonas Gardell, författare och Linda Säresand, vd Storytel Books. Programledare: Björn Werner, journalist.

Utöver panelsamtalen kommer föreningen vara på plats för att ta del av andra aktuella samtal och övervaka brännande branschfrågor. Kom gärna fram och säg hej till oss! Hela Bokmässans program finner du här.