Förläggareföreningen i samarbete med Rinkeby Bokfestival

1-11-2023
Rinkeby Bokfestival är en nystartad bokmässa i Västerort som görs i samarbete mellan Rinkeby Folkets Hus och Rinkeby bibliotek.

I våras ägde den första festivalen rum, som lockade 800 besökare, de flesta från Järva. Författare som Nuruddin Farah, Martin Widmark, Fredrik Backman och Alexandra Pascalidou gästade bokfestivalen. Svenska Förläggareföreningen deltog som utställare på festivalen med målet att underlätta för unga vuxna att hitta till en framtid inom förlagsbranschen, och att informera om Lilla Augustpriset.

Arrangörerna av Rinkeby Bokfestival är i full gång med att planera nästa års mässa, som äger rum den 24–25 maj 2024. För att stärka kontaktytorna mellan festivalarrangörerna och Svenska Förläggareföreningens medlemmar arrangerar vi tillsammans under hösten ett förläggarmingel i Folkets hus i Rinkeby, där föreningens medlemmar bjuds in för att mingla och lära känna arrangörerna bättre. Det bjuds på plockmat och dryck, samt ett panelsamtal med Simon Brouwers (Mondial) och Fanny Renman (Lind & Co) under rubriken Gängkriminaliteten och litteraturen. Moderator är Johanna Lundin.

Intresserade medlemmar kan kontakta Karin Porshage på karin.porshage@forlaggare.se för mer information och anmälan.

Svenska Förläggareföreningen och Rinkeby Bokfestival