Årets Adam Helms-föreläsare: Jeff Deutsch

14-06-2023
Fotograf: Sally Blood
Talare på årets Adam Helms-föreläsning blir den amerikanske bokhandlaren Jeff Deutsch. Han kommer till Uppsala tisdagen den 12 september för att hålla ett föredrag om bokhandelns ställning och värde i vår samtid.

Jeff Deutsch har en lång karriär inom bokbranschen bakom sig. Idag är han VD för Chicago’s Seminary Co-op Bookstores och författare till boken “In Praise of Good Bookstores” (2022).

Nu för tiden behövs sällan en bokhandel för att köpa en bok, och många bokhandlare kan inte försörja sig på att enbart sälja böcker. Behöver vi ens bokhandlare längre och isåfall varför? Jeff Deutsch resonerar kring nyttan av den fysiska bokhandeln och om de värden den kan förmedla.

Adam Helms-föreläsningen 2023 äger rum den 12 september i Humanistiska teatern i uppsala (Thunbergsvägen 3), klockan 17.30 - 18.30. Evenemanget finns även i vårt kalendarium. Föreläsningen kommer att hållas på engelska.

Adam Helms Lecture arrangeras av Uppsala Universitetsbibliotek och Svenska Förläggareföreningen. Sedan 1994 bjuds årligen en framstående person inom den internationella bok- och förlagsbranschen in för att hålla ett föredrag.

Förra årets föreläsare var deckarförfattaren Elly Griffiths, hennes föreläsning finns att ta del av här.