Bokbranschen LIVE – årets seminarium digitalt via Bokmässan Play

27-01-2021
2020 var på många sätt ett omtumlande år för bokbranschen och sällan har behovet av information, analys och inspiration varit större. Årets branschseminarium blir därför en coronasäker digital direktsändning, som är öppen för alla att följa på Bokmässans Play-tjänst. Under programmet kommer vi att presentera bokförsäljningsstatistiken för 2020, diskutera Amazons inträde på den svenska marknaden och intervjua kulturminister Amanda Lind. Dessutom träffar vi några av branschens inspirerande och framgångsrika entreprenörer.

I år anordnar Förläggareföreningen och Bokhandlareföreningen sitt årliga bokbranschseminarium helt digitalt. Seminariet kommer att livesändas den 18 februari klockan 16.00 via Bokmässan Play och kommer även att kunna ses i efterhand.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera ett digitalt seminarium med ett fullspäckat program, säger Maria Hamrefors, ordförande Svenska Bokhandlareföreningen. Det är extra roligt att samarbeta med Bokmässan Play, så att alla som är intresserade av bokbranschen får chansen att se sändningen. Vanligtvis är seminariet bara öppet för våra medlemmar.

Under seminariet presenteras den nya bokförsäljningsstatistiken för 2020. Kulturminister Amanda Lind intervjuas om bokbranschens aktuella frågor. Dessutom kommer Amazons inträde på den svenska marknaden att diskuteras och tittarna får också träffa några av branschens inspirerande och framgångsrika entreprenörer.

– 2020 var ett av de mest omtumlande åren jag sett under mina många år i bokbranschen, säger Kristina Ahlinder, vd Svenska Förläggareföreningen. Pandemin innebar stora utmaningar, samtidigt som det aldrig sålts så mycket böcker som nu. Statistiken över bokförsäljningen är alltid intressant att diskutera, men efter ett år som detta känns det viktigare än vanligt att gå till botten med siffrorna.

Ingen anmälan behöver göras, men för att kunna se sändningen måste du ha ett konto på Bokmässan Play. Det skaffar du enkelt och kostnadsfritt på Bokmässans hemsida.