Evenemanget har redan ägt rum

Webbinarium: Förlag och klimatpåverkan

Välkommen till ett webbinarium om hur förlag kan minska sin klimatpåverkan!

I maj 2024 släppte Bokbranschens klimatinitiativ en vägledning med tips på hur förlag kan minska sin klimatpåverkan. På webbinariet den 23 maj kommer vi att gå igenom de viktigaste punkterna ur vägledningen samt göra nedslag på tre förlag.

Moderator för webbinariet är Linnéa Hård af Segerstad, ordförande för Bokbranschens klimatinitiativ och hållbarhetsansvarig på Adlibris, och vi har bjudit in gäster från förlagen som kommer att berätta om hur deras arbete med klimatpåverkan och hållbarhet ser ut. Det blir ett praktiskt orienterat samtal som är tänkt att informera och inspirera.

Från förlagen deltar Eva Hansén (produktionschef Bonnierförlagen), Ylva Jonsson (produktionschef Norstedts Förlagsgrupp) och Ann Reimers (produktionsansvarig Natur & Kultur).

Anmälan: Webbinariet är öppet för alla. Anmäl dig till karin.porshage@forlaggare.se senast 22 maj för att få en länk.

Bokbranschens klimatinitiativ
Bokbranschens klimatinitiativ är ett initiativ som stödjer den svenska bokbranschen i arbetet med att minska klimatpåverkan. BBKI samarbetar över hela kedjan – förlag, bokhandel, e-handel och strömningstjänster – för att tillsammans som bransch kartlägga utsläpp och sätta gemensamma mål. I september 2022 släpptes den första rapporten över branschens gemensamma utsläpp.

Den 16 maj lanserade Bokbranschens klimatinitiativ tre vägledningar för minskad klimatpåverkan: en för förlag, en för bokhandel och en för strömningstjänster. Innehållet i vägledningarna har tagits fram av arbetsgrupper med branschrepresentanter, och har sedan kvalitetsgranskats av klimatkonsulter på South Pole. Med vägledningarna vill vi underlätta arbetet med att minska klimatpåverkan.

Datum
23-05-2024
Tid
Kl. 09:00
-09:45
Plats
Länk till digitalt möte kommer att skickas ut
Medverkande
Linnéa Hård af Segerstad, Eva Hansén, Ylva Jonsson, Ann Reimers

Fler kommande evenemang

25-11-2024