Evenemanget har redan ägt rum

Studio Förläggare: När franchise styr

Äntligen är det dags för årets första Studio Förläggare!
Då och då ser vi hur en författare tar över stafettpinnen för en redan etablerad bokserie, eller fiktiva universum som är resultat av flera upphovsmän. Vad innebär det för utgivningen när den fiktiva världen tar en större plats än författaren, och hur fungerar det rent praktiskt?

Jonas Axelsson från Polaris är förläggare till Milleniumböckerna, och kommer att prata om sina erfarenheter av bokserien som bytt författare. Lasse Brahme, VD på Bokfabriken, kommer med sitt perspektiv utifrån den nu aktuella bokserien om Alex Storm – en serie som framöver kommer bära sig ännu mer på huvudkaraktärens namn snarare än författarnas. Med i panelen är även advokat Helena Ehinger, föreningens medhjälpare i rådgivningsärenden, för att svara på vilka möjligheter och begränsningar som finns i franchise-konceptet utifrån ett rättighetsperspektiv. Samtalet modereras av Mikaela Zabrodsky.

Kom till Studio Förläggare och ta del av ett samtal om utgivningskoncept som ritar om marknaden. Vi bjuder på ett glas vin innan samtalet drar igång.

Observera att denna Studio Förläggare startar något senare än vanligt!

Vi ses för mingel vid 17.30, samtalet pågår 18.00 – 19.00.

Anmäl dig senast 8 februari hos matilda.lindquist@forlaggare.se

Datum
09-02-2023
Tid
Kl. 17:30
-19:00
Plats
Stora Nygatan 7, Stockholm
Medverkande
Lasse Brahme, Jonas Axelsson, Helena Ehinger

Fler kommande evenemang