Adam Helms-föreläsningen 2024: Richard Ovenden

2024 års Adam Helms-föreläsare är Richard Ovenden, chef för Bodleian-biblioteken vid University of Oxford. Han kommer att hålla ett föredrag om bibliotekens framtid och utmaningar.

Idén om ett bibliotek är nästan lika gammal som civilisationen själv, men under 2000-talet utmanas biblioteken som aldrig förr. Richard Ovendens föreläsning belyser bibliotekens utmaningar och föreslår vägar framåt för att hävda deras värde i vår tid.

Richard Ovenden är författare till Burning the Books. A History of Knowledge Under Attack (2020). Han arbetar som chef för Bodleian-biblioteken och ansvarar också för trädgårdar och museer vid University of Oxford.

Adam Helms-föreläsningarna är ett samarbete mellan Svenska Förläggareföreningen och Uppsala universitetsbibliotek. Varje år sedan 1994 bjuds en framstående person inom den internationella bok- och förlagsbranschen in för att hålla ett föredrag.

Här hittar du mer information om föreläsningarna tillsammans med en lista över tidigare års talare. De flesta av föreläsningarna finns att läsa på DIVA (Digitala Vetenskapliga Arkivet).

Föreläsningen kommer att hållas på engelska.

Datum
16-09-2024
Tid
Kl. 17:30
-18:30
Plats
Humanistiska teatern, Thunbergsvägen 3 i Uppsala
Medverkande
Richard Ovenden
Arrangör
Uppsala Universitetsbibliotek och Svenska Förläggareföreningen

Fler kommande evenemang